ПРАВИЛА И УСЛОВИ ЗА ИЗНАЈМУВАЊЕ НА АВТОМОБИЛ


УСЛОВИ ЗА ИЗНАЈМУВАЊЕ
Клиентот пред да го подигне возилото, ќе треба да приложи валидна возачка дозвола и патна исправа (пасош), а возачот или дополнителниот возач мора да поседува валидна возачка дозвола повеќе од две години. Само оние лица кои се наведени во договорот за изнајмување имаат право да управуваат со изнајменото возило.

ВОЗРАСТ И УСЛОВИ 
Минималната возраст за изнајмување на автомобил е 21 година и е потребно најмалку 1 година  искуство. Во некои прилики можеме да направиме исклучок за возачи под 20 години, но дополнителен депозит и 15,00 евра дневно ќе се наплаќаат плус. Максимална возраст за изнајмување е 75 години.

ДОПОЛНИТЕЛЕН ВОДИЧ
Дополнителниот возач мора да ги исполни сите барања за возење и возраст. Дневен надомест за дополнителен возач е 2 евра.

ЦЕНИ 
Сите цени се во евра. Минимален период на изнајмување е 24 часа од почетокот на периодот на изнајмување. Ако дневниот период е надминат за повеќе од 1 до 3 часа, ќе се наплаќа за половина ден. Надминување  повеќе од 3 часа  се наплаќа плус  како цел ден. Минималниот период на изнајмување е 24 часа, 1 ден.

ЦЕНАТА ВКЛУЧУВА 
• Неограничена километража за сите автомобили.
• 24 часа помош на пат.
• 18% ДДВ (данок на додадена вредност)
• Авто одговорност  одговорност од трети лица (T.P.L.), според владините прописи.
• Заштита од кражба (T.P.).
• Ослободување од судир и оштетување (C.D.W.), ја покрива одговорноста на наемникот за штетите на изнајменото возилонад 100 евра со исклучок на:
- во случај наоштетувања на гумите,освен ако  што не се предизвикани од пожар или несреќа;
-во случај на возење под дејство на алкохол или дрога;
- во случајако  не е презентиран  полициски записник во времето на предавање на возилото; Ако не е приложен  полициски извештај , изнајмувачот ќе биде одговорен за вкупните трошоци за штетата.
• Ние функционираме со системот за испорака на автомобилот на меѓународниот аеродром во Скопје со чекање на клијентите сопишано  име и презиме на изнајмувачот во терминалот на аеродром.(Greet & Meet).
• Не зависно од каското со 100 евра франшиза , во случај на кражба на автомобилот  или собраќајна незгода ќе се наплати до 100 евра.

 Што не е вклучен во цената:
• Прекугранично осигурување (зелена карта): 30 евра по земја и
• Инајмуванје од една точка и враќање на автомобилот на друга дестинација.
• Нашето работно време е од 08:00 до 22:00 часот по работното време ние наплаќаме за преземање и испорака за секој пат наплаќаме 10 евра за услуга за после работни часови.
• Изгубен клуч на автомобилот и документите.
• Дополнително осигурување за да ги покрие повредите на возачите или патниците.
• За  Преземање и Испорака од Меѓународниот Аеродром Скопје  се наплатува 5 евра од правец и од нашата главна канцеларија во центарот на Скопје не се наплатува додатно за превземање и за испорака во текот на нашето работно време,
• Детско седиште - 2 евра дневно, , GPS навигација - 2 евра дневно, достава до вашата адреса во Скопје 5 EUR од дестинација. За превземанје и достава од друга локација се наплака екстра зависно од далечината на местото.

КАСКО ОСИГРУВАЊЕ СО 00 ЕВРА ФРАНШИЗА
• Каско осугурување (CDW) со 500 евра франшиза. (Се наплака максимум до 100 евра).
• Осигурување од кражба во вредност над 500€ (Се наплака максимум до 100 евра).
• Патничко исогурување

ДОПОЛНИТЕЛНИ ОСИГУРУВАЊА
Релакс Рент А кар Скопје нуди два вида дополнителни осигурување:
•  Каско осугурување (CDW) со 200 евра франшиза: цена на ден: 5 евра
• Каско осугурување (CDW) со нула франшиза: цена на ден: 10 евра

ПЛАЌАЊЕ
Прифаќаме кредитни картички како што  VISA, Eurocard / MasterCard. Готовина – Македонски денари во евра или долари. ДЕПОЗИТ и вкупната сума за изнајмување се наплаќа на почетокот на изнајмувањето.

ДЕПОЗИТОТ
Се остава  депозит  за изнајмување во готово или гаранција  со кредитна картичка за секој автомобил и износот е 100 евра .

ПРЕЗЕМАЊЕ  И ИСПОРАКА
Скопје главно седиште - бесплатно - во работно време.
Скопскиот аеродром – 5 Евра од правец- во работно време.
Преземање и испорака  во другите дестинации во целата земја по разговор со нашиот персонал може да се изврши и се наплаќа дополнително.

ГОРИВО 
Изнајмувачот сам го сноси горивото на возилото. Ако возилото биде вратено со помалку гориво отколку кога било подигнато, во тој случај на клиентот му се наплатува дополнување на резервоарот. 

ОПРЕМА
За време на зимската сезона , што  почнува од 15. Ноември до 15 Март секоја година и во текот на овој период зимските гуми и ланци за снег се бесплатни. 

ПОМОШ НА ПАТ
Бесплатно и достапно е 24/7 на територијата на Македонија. Ова вклучува замена на возила во рок од 24 часа и телефонска подршка. Телефонскиот број за помош на патот е 0038971390627 и 0038971392488. Во случај на технички проблем, изнајмивачот најпрво мора да не контактира од горенаведените телефонски броеви и ако техничкиот проблем е мал и автомобилот е во движна состојба, во тој случај клиентот ќе биде замолен да однесе автомобилот во најблискиот механички сервис и после поправката на возилото при враќанје на истотому се  враќаат сите расходи поврзани со проблемот. Изнајмувачот треба да ни го покаже службениот налог или фактурата за поправката на автомобилот. Ако има голем технички проблем во овој случај, ние во рок од 24 часа ви носиме друга слична кола и ја превземаме расипаната. 

ПЕРИОД ЗА ОТКАЖУВАЊЕ И ПРАВИЛА
Ние како РЕЛАКС Рент А кар Скопје ви нудиме бесплатно откажување пред 15 дена од денот на изнајмувањето и износот што клиентот го платил се враќа целосно. Доколку клиентот не извести за откажување пред 15 дена до изнајмување, во тој случај целата сума се префрлуваат на сметката на Рент А КАР РЕЛАКС СКОПЈЕ. На нашата веб-страница кога правите резервација преку Интернет, се нуди автомобил „Модел“ и е наведено  „Или слично“. Ова значи дека за време на подигнување на вашето возило, ако немамеод ист модел на автомобил на располаѓање, имаме право да ви понудиме сличен модел на автомобил со избраниот модел или поголем автомобил, но НЕ помал автомобил со избраниот модел. Ако одбиете да прифатите сличен модел на автомобил, парите за ќирија нема да биде вратени.

All rights reserved. Powered by DigitalCentar